Over LUZ

Sinds 2000

Goudsmid & ontwerpster sinds 2000

Sieraden maken is mijn passie, al heel erg lang. Het begon al op de middelbare school, waar ik tijdens een handenarbeidles een ketting maakte. Ik was verkocht!
Dagelijks geniet ik van mijn mooie vak. Ik houd van aandacht voor mijn klanten, om samen een mooi sieraad te creëren. Ik blijf nieuwe technieken uitproberen om mezelf te blijven uitdagen. En ik geniet van inspiratie opdoen om mijn geest steeds weer te prikkelen.
Elk sieraad dat uit mijn handen komt, bevat deze liefde en aandacht. Mooie materialen ondersteunen mijn creaties en de ambacht maakt elk sieraad uniek.

Marike Hauser

Goudsmid | Ontwerpster | Founder

Met liefde gemaakt

Duurzame & Eerlijke Sieraden

Goud is waardevol en een gouden sieraad heeft vaak een bijzondere betekenis. Door fairtrade goud te gebruiken wordt jouw sieraad nog waardevoller. Van het delven van het goud tot het dragen van het sieraad is er aandacht, eerlijkheid en liefde in gestopt.
De fairtrade mijnbouw is kleinschalig met meer aandacht voor arbeidsomstandigheden en milieu. De mijnwerkers ontvangen een beter loon. De prijs van fairtrade gecertificeerd goud is gelijk aan die van de wereldprijs maar er komt een premie van 10% bovenop om te voldoen aan de fairtrade standaard. Daarom is atelier LUZ officieel licentiehouder bij Fairmined.

Ambacht en design

In het atelier komt ons vakmanschap tot leven. Elk sieraad wordt volledig met de hand gemaakt waarbij ambachtelijke kneepjes worden gecombineerd met moderne technieken. Mooi design, kwaliteit en duurzaamheid staan voorop. We werken alleen met hoogwaardige materialen zoals goud, witgoud of zilver, vaak in combinatie met diamanten, edelstenen en parels die met zorg worden geselecteerd. Het goud en zilver dat we gebruiken is fairtrade of gerecycled en de diamanten zijn conflictvrij.

De collecties zijn veelal geïnspireerd op bloemen en vormen uit de natuur. Dat zie je op een subtiele wijze terug in het design. De vormen worden vereenvoudigd, geabstraheerd tot een duidelijk beeld, helder en krachtig. Spanning wordt vaak gecreëerd door sterke lijnen, asymmetrie, tegenstelling of contrast.

Christie Schellings

Christie Schellings

Edelsmid

“Mij nooit genoeg sieraden!”

Marike Hauser

Marike Hauser

Goudsmid | Ontwerpster | Founder

“Mooie dingen maken gelukkig. Gelukkig maak ik de hele dag mooie dingen.”

Vannesa Montoya Lopera

Vannesa Montoya Lopera

Edelsmid

“Ik ben helemaal gek op edelstenen en goud!”

Luz on Instagram